MAJČINO MLEKO JE SAVRŠENA I NAJBOLJA HRANA ZA BEBU

Mnoge od nas se odluče da doje zato što veruju da majčino mleko obezbeđuje najbolju hranu za naše bebe. Priroda je majčino mleko učinila savršenim za bebe. Lako se vari, sadrži samo prave hranjive sastojke i to dobro uravnotežene za optimalan rast i razvoj. Njegova imunološka svojstva štite bebu od infekcija, smanjuju osetljivost na hranu koja uzrokuje alergije, mleko se menja kako beba raste, tako  da zadovolji sve promene u prehrambenim potrebama.

Naučnici još nisu uspeli da reprodukuju složen sastav majčinog mleka. Majčino mleko je živa supstanca, poput krvi, koja sadrži živa bela krvna zrnca. Majčino mleko se proizvodi kako beba sisa, ne zahteva rekvizite, sterilizaciju ili specijalno čuvanje (naravno, izmuzeno/ispumpano majčino mleko mora pažljivo da se čuva).

Majčino mleko je spremno onda kada je beba gladna. Majke, gde god da žive na ovom svetu, mogu da naprave mleko koje savršeno odgovara njihovoj bebi. Čin dojenja ne samo da pruža bebi sve prednosti majčinog mleka, nego i dodatno godi bebi, jer se nalazi tamo gde se oseća najsigurnije – u rukama svoje majke.

Ovo je mesto gde počinje majčinstvo kroz dojenje.